πόλη ή χωριό; που προτιμάς να ζεις;

Πόλη ή χωριό; Που προτιμάς να ζεις;

Κανονικά θα έπρεπε να αναλύσουμε τον όρο “αστικοποίηση” και να αναφέρουμε τα αίτια και τις συνέπειες αυτού του φαινομένου. Αλλά όχι! Εμείς ρωτάμε απλά αν σου αρέσει η ζωή στην πόλη ή το χωριό.

Δε θα γίνουμε σαν τους άλλους, τους “σοβαρούς”, τους “μορφωμένους” που ασχολούνται με τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Εμείς δε μπορούμε να λύσουμε ούτε τα δικά μας προβλήματα. Το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τι προτιμάς.

Πόλη ή Χωριό;

89
Που προτιμάς να ζείς;

Στην πόλη…

Yπό κανονικές συνθήκες τουλάχιστον έχεις περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά (λέμε τώρα) ή τουλάχιστον δεν είναι απόλυτα προκαθορισμένο το μέλλον σου αφού μπορείς να ασχοληθείς με ό,τι θέλεις.

Έχεις καλύτερες παροχές σε υπηρεσίες (πάλι λέμε τώρα). Σε μια κανονική πόλη έχεις εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομείο, σε σχολείο, σε ό,τι χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος βρε αδερφέ!

πόλη

Και μέσα σε όλα τα υπόλοιπα βεβαίως βεβαίως είναι και οι συγκοινωνίες. Και να σου το μετρό και ο ηλεκτρικός και το τραμ και το τρόλεϊ και το λεωφορείο. Να ‘χεις να διαλέγεις!

Ακόμα και στη διασκέδαση έχεις περισσότερες επιλογές. Για όλα τα γούστα! Θέατρα, σινεμά, πίστες, μπαρ. Ό,τι ακριβώς θέλει κάποιος, μπορεί να το βρει!

Και στην πόλη, έχεις και μια ανωνυμία. Μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί αυτή η αποξένωση αλλά από το να έχεις τις γιαγιάδες να σε ρωτάνε «τίνος ίσι συ;», χίλιες φορές να μη σε ξέρει ούτε ο διπλανός!

 iron maiden στο χωριό

Στο χωριό

Όλα κυλούν με πιο ανθρώπινους ρυθμούς. Κανείς δεν τρέχει, απλά γιατί δεν χρειάζεται να τρέξει. Όλα θα γίνουν και όλοι θα είναι ήρεμοι!

Στο χωριό δεν υπάρχει ούτε ίχνος μπίχλας, ούτε στο περιβάλλον ούτε στην ατμόσφαιρα. Βγαίνεις μια βόλτα και δεν μπαίνεις για απολύμανση με το που γυρίσεις στο σπίτι!

χωριό

Δεν έχεις τον κάθε κάγκουρα να σου σπάει τα νεύρα κάνοντας παντιλίκια ή δοκιμάζοντας τα νέα του ηχεία. Όχι επειδή δεν υπάρχουν κάγκουρες αλλά στο χωριό πρώτον ξέρεις που μένει, μπορείς να τον κυνηγήσεις όποτε θες και δεύτερον και κυριότερον στο χωριό χωράνε και οι κάγκουρες! Έχει αρκετή άπλα να πάει αλλού να ξεγκαζώσει όσο θέλει χωρίς να σπάει νευρά!

Τελευταίο αλλά δυνατό, το φαγητό! Στο χωριό τα φαγητά έχουν άλλη γεύση, είναι (σχεδόν) φυσικά! Τρως ντομάτα και καταλαβαίνεις τη γεύση της, όχι όπως στην πόλη που τρως κάτι σαν ντομάτα.

Απάντησες σε αυτά τα polls;