κοσμήματα για γυναίκες

Γυναικεία κοσμήματα! Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Ας ξεκινήσουμε με μια συμπαντική αλήθεια, στις γυναίκες αρέσουν τα κοσμήματα. Κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε τις αληθειες, και στους άντρες αρεσει να βλέπουν προσεγμένες γυναίκες που φορούν κάποιο κόσμημα (όπως αντίστοιχα αρέσει και στις γυναικες, δεν το πάμε φαλοκρατικα). 

Ένα όμορφο κόσμημα λειτουργεί ποικιλοτρόπως. Αναδεικνύει σημεία του σώματος φτιάχνει τη διάθεση εκείνης που το φοράει, λειτουργεί ως αναμνηστικό ή κειμήλιο και βέβαια μπορεί να είναι ένα καλό δώρο (για σένα τα λέμε που πλησιάζει η επέτειος σου…).

Ανά τους αιώνες, τα κοσμηματα εξελίσσονται και προσαρμόζονται στην εποχη τους. Κάποτε μπορεί να ήταν από πετρες και χαλκο. Πλέον είναι από πολύτιμους λίθους και χρυσό ή ασημί. Η ανάγκη όμως για τα κοσμήματα παραμένει ίδια.

Κάποιες προτιμούν τα δαχτυλίδια, κάποιες τα σκουλαρίκια. Υπάρχουν και κάποιες που στολίζονται ολοκληρες! Κάποια κοσμήματα είναι διακριτικά, κάποια είναι πιο φανταχτερά. Κάποια ειναι στολισμενα με πολύτιμα πετράδια και κάποια είναι μόνο μέταλλο. 

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα κοσμήματα, ποιο είδος θα επέλεγες;

64
Ποιο είναι το αγαπημένο σου γυναικείο κόσμημα;

Τα κοσμήματα του poll

Σκουλαρίκια

Το πλέον διαδεδομένο κόσμημα. Από την αρχαιότητα ακόμα, όχι μόνο γυναίκες αλλά και άντρες, φοράνε σκουλαρίκια. Χρύσα, ασημένια ή και ξυλινα. Κρίκοι, κρεμαστά, με πέρλες, με διαμάντια, με σταυρούς, μ’ αεροπλάνα και βαπόρια. Τα σκουλαρίκια μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα, από καλόγριες μεχρι μεταλλάδες.

γυναικεία κοσμήματα - σκουλαρίκια

Δαχτυλίδι

Το αγαπημένο κόσμημα των δασκάλων. Λίγο να το χτυπήσουν πάνω στην έδρα κι επανέρχεται σε τάξη μέχρι και ο διάολος. Το δαχτυλίδι εκτός από διακοσμητικη χρήση έχει και συμβολικό χαρακτήρα (για αυτό κοίτα να είσαι αποφασισμένος πριν αγοράσεις δαχτυλίδι για δώρο…). 

γυναικεία κοσμήματα - δαχτυλίδι

Κολιέ

Διαχρονική αξία και ασφαλής επιλογή για δώρο. Το κολιέ σπανίως λείπει από την κοσμηματοθήκη της γυναίκας. Ταιριάζει με όλες τις περιστάσεις και τα ντυσίματα, είτε είναι casual για δουλειά είτε είναι πιο επίσημο/ βραδινό ντύσιμο. Αναδεικνύει το λαιμό. Τονίζει το μπουστο και δίνει στον συνομιλητή μια πολύ καλή δικαιολογία όταν δεν την κοιτάει στα μάτια.

γυναικεία κοσμήματα - κολιέ

Βραχιόλι

Εξίσου ασφαλής επιλογή με το κολιέ. Το βραχιόλι είναι από τα λιγα κοσμήματα που ενώ είναι διακριτικά, πετυχαίνουν τόσο καλά το στόχο τους. “Ντύνουν” το γυναικείο χέρι τόσο όσο χρειάζεται για να το προσέξει κάποιος. Πολλές φορές λειτουργούν ως αναμνηστικά έχοντας μια ημερομηνία χαραγμένη ή με διάφορα σύμβολα που για κάποιους έχουν σημασία. 

 βραχιόλι

*Όλα τα κοσμήματα του poll (κι ακόμα περισσότερα) είναι διαθέσιμα στο kosmimatothiki.gr

Απάντησες σε αυτά τα polls;