Κλασσικά αυτοκίνητα

Αυτοκίνητα από το παρελθόν!

Και τα τρία έχουν αφήσει ιστορία στο δρόμο. Λατρεμένα αυτοκίνητα που κοντράρουν στα ίσα λαμαρίνες της εποχής μας (οκ… από θέμα design). Το Volkswagen Beetle, το mini cooper και το fiat 500 ήταν οικονομικά, όμορφα και εύκολα στο χειρισμό. Εφεραν το ευρύ κοινό πιο κοντά στην οδήγηση. Του έδωσαν την ευκαιρία να βγει στους δρόμους και να ξεκινήσει τα ταξίδια. .

Ήταν τόσο καλά, που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποφάσισαν να τα ξαναβγάλουν στο δρόμο αλλά εδώ θα ασχοληθούμε με τα παλιά, τα πρώτα! Ποιο από τα τρία ιστορικά οχήματα προτιμάς;

Με ποιο από τα τρία αυτοκίνητα θα πήγαινες βόλτα;

11
Ποιο διαλέγεις;

Λίγα λόγια για τις συμμετοχές του poll

Volkswagen Beetle

Γνωστό και ως σκαθάρι στην Ελλάδα. Το πρώτο μοντέλο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας που σχεδιάστηκε από τη ναζιστική Γερμανία ως το αυτοκίνητο του λαού. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου μετασκευάστηκε σε πολεμικό όχημα. Μετά τη λήξη του πολέμου, οι νικητές αδιαφόρησαν για το σκαθάρι βρίσκοντας το άσχημο. Τελικά όχι μόνο βρήκε το δρόμο του αλλά κυριάρχησε και σε αυτόν με αρκετά εκατομμύρια πωλήσεων.

Volkswagen Beetle
Volkswagen Beetle

Mini Cooper

Διάσημο ως το αυτοκίνητο του mr. Bean. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1959. Αρχικός στόχος ήταν ένα οικονομικό όχημα που να χωράει 4 άτομα. Το “κατσαριδάκι” όχι απλά τα κατάφερε , αλλά έγινε ένα μοδάτο απόκτημα για όσους το είχαν στην κατοχή τους. Με τις κατάλληλες μηχανικές βελτιώσεις, συμμετείχε και κέρδιζε σε αγώνες rally, δίνοντας έναν ακόμα λόγο σε όσους ήθελαν να το αγοράσουν.

Mini Cooper
Mini Cooper

Fiat 500

Σχεδόν συνομήλικο με το mini, το “πεντακοσαράκι” ήρθε από τη Ιταλία και συστήθηκε ως αμιγώς αυτοκίνητο πόλης. Εξαιρετικά μικρό και οικονομικό, ακριβώς ό,τι χρειάζεται κάποιος για τις μετακινήσεις του. Μπορεί οι επιδόσεις του να μην ήταν αγωνιστικές, ο καμπυλωτός του σχεδιασμός όμως εκτός από το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, είχε και ως αποτέλεσμα έναν κορυφαίο, για τα δεδομένα της εποχής, αεροδυναμικό συντελεστή.

Fiat 500
Fiat 500

Απάντησες σε αυτά τα γκάλοπ;