10 μικροί μήτσοι

10 Mικροί Mήτσοι! Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Όλοι ξέρουμε την επιτυχημένη σατιρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου. Οι 10 μικροί μήτσοι από το 1992 έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και σε όλους έχουν αφήσει τουλάχιστον μία ατάκα.

Παράλογοοοο; Δεν απαντά!

Όλοι οι ρόλοι της σειράς είναι ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί. Ο καθένας με το δικό του χαρακτήρα και παραξενιές. Αν έπρεπε να επιλέξεις τον αγαπημένο σου, ποιος θα ήταν αυτός;

Διάλεξε τον αγαπημένο σου Μήτσο!

289
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Ποιοι είναι οι 10 Μικροί Μήτσοι;

1) Φυλακισμένος

Ο Φυλακισμένος για 8 χρόνια σατίριζε τα πολιτικά δρώμενα με συγκρατούμενους τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Χρήστο Ευθυμίου. Στην τέταρτη σεζόν της σειράς αποπειράθηκε άδοξα να αποδράσει αλλά μεγαλούργησε ως Πρόεδρος της Μυστικής Υπηρεσίας των Φυλακών.

10 μικροί μήτσοι - Φυλακισμένος
Φυλακισμένος

2) Τζιμς

Ο καρδιτσιώτης ξάδερφος του Τζίμη των Βορείων Προαστίων. Κάνει τις εμφανίσεις του σε ένα καρτοτηλέφωνο στα Κ.Τ.Ε.Λ. Καρδίτσας.

10 μικροί μήτσοι - Τζιμς
Τζιμς

3) Χήρα Μήτση

Από τις κλασσικές μορφές της σειράς! Ο συγκεκριμένος Μήτσος απεικονίζει την γυναικεία παρουσία στην ελληνική κοινωνία και σαφώς την εξέλιξη της με την πάροδο των χρόνων. Δίπλα στη Χήρα Μήτση έχουν παρουσιαστεί ως παιδιά της η Μαρία Γεωργιάδου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, σαν συμπεθέρα η Κάρμεν Ρουγγέρη και πολλοί guest stars ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επισοδίου.

10 μικροί μήτσοι - Χήρα Μήτση
Χήρα Μήτση

4) Σαλονικιός

“Χαλαρά” σε κάποιο μπαλκόνι της συμπρωτεύουσας με φραπέ στο χέρι και παρέα τον Δημήτρη Σταρόβα, σχολιάζει την επικαιρότητα.

10 μικροί μήτσοι - Σαλονικιός
Σαλονικιός

5) Τζίμης

Φλωράκι βορείων προαστείων με πολύ χαρακτηριστική φράντζα (έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι από τον Τζίμη εμπνεύστηκαν οι emo…). Σκοπός του ρόλου είναι να σατιρίσει τη νέα γενιά ή έστω κάποια μερίδα της. Σε αυτό τον βοήθησε κυρίως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ως κολλητός του.

Τζίμης
Τζίμης

6) Ντίμης

Ο κομμωτής είναι μεταγενέστερη προσθήκη στους “μήτσους”. Ο ρόλος προστέθηκε για να σατιρίσει το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ελληνικές σειρές είχαν έναν αντίστοιχο ρόλο (gay στη γελοία του έκφανση). Παρέα του είχε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ντίμης
Ντίμης

7) Μήτσος Φευγουλέας

Ο αστυνόμος Φευγουλέας είναι ο Νόμος στη χιουμοριστική του πλευρά. Κυνηγός του εγκλήματος με σατιρική διάθεση απέναντι στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Μήτσος Φευγουλέας
Μήτσος Φευγουλέας

8) Μούτσος

Ενώ ξεκίνησε όντως σαν μούτσος, λίγες σεζόν μετά βρέθηκε να οδηγεί ταξί. Μαζί με τον Σκαραβαίο Τάσο Παλαντζίδη συμβολίζουν τους νεοέλληνες που αναζητούν την υλική ευδαιμονία.

10 μικροί μήτσοι - Μούτσος
Μούτσος

9) Μισέλ

Ξανθιά, πλούσια, κακομαθημένη με φωνή σαν να σφάζουν νυχτεριδά ναζιάρικη φωνή και κυρίως πρώην του Τζίμη.

10 μικροί μήτσοι - Μισέλ
Μισέλ

10) Μήτσος – Ριρίκα

Ένα κλασσικό ελληνικό ζευγάρι (της εποχής) που σχολίαζε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της. Στο ρόλο της Ριρίκας ήταν η Υρώ Μανέ.

Μήτσος – Ριρίκα
Μήτσος – Ριρίκα

11) Μήτση Καραμήτση

Η λαϊκή τραγουδίστρια των “Μήτσων”. Συνήθως σχολίαζε πιο lifestyle θέματα αλλά ως στρατευμένη καλλιτέχνιδα τα είχε βάλει με τον Παπαθεμελή!

10 μικροί μήτσοι - Μήτση Καραμήτση
Μήτση Καραμήτση

12) Μήτσος – Γριά

Ζευγάρι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία. Την παράσταση εδώ βέβαια κλέβει ο Παύλος Χαϊκάλης στο ρόλο της γριάς.

Μήτσος – Γριά
Μήτσος – Γριά

13) Μήτσος – Ελενίτσα

Το κλασσικό πλέον ζευγάρι της σειράς. Παρέα με την Ελένη Γερασιμίδου ως Ελενίτσα, τίποτα δεν μένει ασχολίαστο.

Μήτσος – Ελενίτσα
Μήτσος – Ελενίτσα

14) Γύφτος

Ενώ αρχικά ο Γύφτος σατιρίζε την λαϊκή πραγματικότητα με τη Σοφία Φιλιππίδου ως γυναίκα του, από το 1993 προβιβάστηκε σε εκφωνητής ειδήσεων και έτσι παρέμεινε.

Γύφτος
Γύφτος

15) Εμανουέλλα Γρουμπουλάκη

Νεόπλουτη και πολυλογού. Εμφανίζεται συνεχώς με το τηλέφωνο-αντίκα στο χέρι και σχολιάζει ό,τι της κατέβει. Κύριο θέμα της όμως είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

10 μικροί μήτσοι - Εμανουέλλα Γρουμπουλάκη
Εμανουέλλα Γρουμπουλάκη

16) Ανθρωπάκος

Ο φοβισμένος πολίτης που έχει αποδράσει από την καταπιεστική του μητέρα. Συνήθως κάνει ασκήσεις θάρρους για να ξεπεράσει τους φόβους του και σχολιάζει την επικαιρότητα όπως μπορεί.

10 μικροί μήτσοι - Ανθρωπάκος
Ανθρωπάκος

Πηγή των παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερων είναι η Βικιπαίδεια

Απάντησες σε αυτά τα γκάλοπ;