σκύλοι αγκαλιάζονται,διάλεξε την αγαπημένη σου ράτσα σκύλου

Ποια είναι η αγαπημένη σου ράτσα σκύλου;

Πόσες ώρες έχουμε περάσει χαζεύοντας video στο internet; Έχουμε εντρυφήσει καλά σε καθεμιά ράτσα σκύλου! Πόσοι από εμάς θέλουν αλλά λόγω περιορισμένου χώρου ή χρόνου, δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε ένα σκύλο στη ζωή μας;

Κάποια πιο κοινωνικά, κάποια πιο παιχνιδιάρικα, κάποια πιο προστατευτικά. Κάθε ράτσα με τη δική της ομορφιά και το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Όλα αξιολάτρευτα. Αν τελικά έπρεπε να επιλέξεις ένα, ποιο θα ήταν αυτό;

Διάλεξε την αγαπημένη σου ράτσα σκύλου!

334
Ποιο σκύλο προτιμάς περισσότερο;

Υ.Γ 29 κατασκευαστές polls συστήνουν: Αν πραγματικά θέλεις να βάλεις στη ζωή σου ένα σκύλο καλύτερα υιοθέτησε ένα αδέσποτο κι ας είναι ημίαιμο!

Λίγα λόγια για τις συμμετοχές του poll

Ευρωπαϊκές ράτσες

Beagle

Μικρόσωμο, χαρούμενο και αν δεν κρατάει συντροφιά, μπορεί να φέρει βραδινό στο σπίτι, κυνηγόσκυλο γαρ…

ράτσα σκύλου - Beagle
Beagle

Border Collie

Εργατικά τσοπανόσκυλα με μπόλικη περιέργεια και ευαισθησία. Κι ακόμη περισσότερη πονηριά για να περάσει το δικό τους!

ράτσα σκύλου - Border Collie
Border Collie

Boxer

Γερμανικής καταγωγής ράτσα που μετράει περίπου 1,5 αιώνα ύπαρξης. Δημιουργήθηκε με σκοπό να ακινητοποιεί τα θηράματα, εξού και το μυώδες του σουλούπι.

ράτσα σκύλου - Boxer
Boxer

Bull Terrier

Έξυπνος και προστατευτικός σκύλος. Το θάρρος του ίσως πηγάζει από το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει με ταύρους και να συμμετέχει σε κυνομαχίες.

Bull Terrier
Bull Terrier

Bulldog

Μπορεί φυσιογνωμικά να δείχνουν στραβωμένα με όλο το σύμπαν, μπορεί το βάδισμα τους (όταν περπατάνε) να είναι σου προκαλεί νύχτα αλλά είναι γλυκύτατα και συντροφικά.

ράτσα σκύλου - Bulldog
Bulldog

Cane Corso

Αρχαία φυλή που από παλιά είναι χρησιμοποιείται για φύλαξη. Ευγενικός σκύλος, προσαρμοστικός και φιλόξενος αρκεί να είναι εκεί κοντά ο ιδιοκτήτης του.

Cane Corso
Cane Corso

Collie Rough

Ευγενικό και προστατευτικό τσοπανόσκυλο. Μετά την τηλεοπτική του καριέρα (θυμάσαι τη Λάσυ;) εξελίχθηκε σε πρώτης κατηγορίας σκύλο συντροφιάς.

ράτσα σκύλου - Collie Rough
Collie Rough

Dachshund

Γνωστά και ως “λουκάνικα”. Αντιδραστικά αλλά και πιστά σκυλιά. Και λόγω σουλουπιού, εξαιρετικοί στο ανοίγουν λαγούμια και να βρίσκουν το θήραμα (ή απλά να κρύβονται!)

Dachshund
Dachshund

Dalmatian

Άλλη μία ράτσα με λογοτεχνική και κινηματογραφική καριέρα. Πριν μπουν στα σαλόνια, συνόδευαν άμαξες εξαντλώντας το περίσσευμα ενέργειας που έχουν.

Dalmatian
Dalmatian

Dobermann

Γνωστός φύλακας με επιβλητική μουσούδα. Παρά τις φήμες, είναι πολύ έξυπνα, υπάκουα και κοινωνικά (εκτός αν θέλεις να βλάψεις τον ιδιοκτήτη τους).

ράτσα σκύλου - Dobermann
Dobermann

English Cocker Spaniel

Μικρά σε μέγεθος όχι όμως σε ευφυΐα και ενέργεια. Άλλη μία ράτσα με κυνηγετικό background και άφθονη όρεξη για να κρατάει συντροφιά σε οικογένειες.

English Cocker Spaniel
English Cocker Spaniel

English setter

Ζωηρό κυνηγόσκυλο αλλά τρυφερό πλάσμα συντροφιάς. Μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει ως οδηγός τυφλών ή διασώστης σε φυσικές καταστροφές.

English setter
English setter

Fox Terrier

Μικρά και ζωηρά. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιήθηκαν ως αλεπουδόσκυλα. Ο ευπροσάρμοστος και εύθυμος χαρακτήρας του, το έκαναν εύκολα σκύλο συντροφιάς.

Fox Terrier
Fox Terrier

French Bulldog

Μικρόσωμο και με ιδιαίτερη αδυναμία στο κυνήγι ποντικού. Ακριβώς ό,τι χρειάζονταν οι Βρετανοί που μετανάστευαν το 19ο αιώνα και ήθελαν όχι μόνο ένα ενθύμιο (που να μπορούν εύκολα να το περάσουν λαθραία) από την πατρίδα τους αλλά και το σπίτι τους καθαρό από ποντίκια. Σύντομα εξελίχθηκε στο αστέρι της γαλλικής εργατικής τάξης.

ράτσα σκύλου - French Bulldog
French Bulldog

German Shepherd Dog

Ισορροπημένη ράτσα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Όλα τα υπόλοιπα, μας έμαθε ο υπαστυνόμος Ρεξ.

ράτσα σκύλου - German Shepherd Dog
German Shepherd Dog

Golden Retriever

Πανέξυπνο, κοινωνικό, φιλικό. Κάνει για τα πάντα εκτός από φύλακας (στην καλύτερη περίπτωση, θα βοηθήσει τους κλέφτες).

Golden Retriever
Golden Retriever

Great Dane

Ο φιλικός γίγαντας με την ευγενική καρδιά. Παρά το τεράστιο μέγεθος και το αθλητικό παρουσιαστικό, δεν θα πει όχι για άραγμα στην πολυθρόνα.

Great Dane
Great Dane

Jack russell

Αλεπουδόσκυλα με έντονη προσωπικότητα, όρεξη για περιπέτεια και πολλή (πραγματικά πολλή όμως) ενέργεια.

Jack russell
Jack russell

Maltese

Μικρόσωμα σκυλάκια με κατάλευκο τρίχωμα. Η φιλική και χαρούμενη πινελιά που χρειάζεται ο καναπές του σπιτιού.

Maltese
Maltese

Neapolitan Mastiff

Δυνατός σκύλος και εκ φύσεως φύλακας. Δεν φημίζεται για την ενεργητικότητά του.

Neapolitan Mastiff
Neapolitan Mastiff

Pointer

Κλασσική ράτσα κυνηγιού με ειδίκευση στον εντοπισμό (το λέει και το όνομα…). Ευγενικά, γεμάτα ενέργεια, όταν δεν τρέχουν στο βουνό μπορούν άνετα (και θέλουν) να αράξουν μέσα στο σπίτι ως μέλος της οικογένειας.

Pointer
Pointer

Rottweiler

Ισχυρή ράτσα με έντονο προστατευτικό ένστικτο. Δύσκολα θα δαγκώσει αν δεν το προκαλέσεις (εμείς πάντως δεν το παίρνουμε το ρίσκο…)

ράτσα σκύλου - Rottweiler
Rottweiler

St. Bernard

Ο Ελβετός γίγαντας ίσως είναι από τους πρώτους σκύλους διάσωσης αφού τόσο το σουλούπι του όσο και η δυνατή του όσφρηση, του επέτρεπαν να τριγυρνάει στις Άλπεις αναζητώντας πληγωμένους ή χαμένους ταξιδιώτες.

St. Bernard
St. Bernard

Visla

Φιλικότατα και ακούραστα σκυλιά. Ιδανικά για κυνήγι ή απλά πεζοπορία στο βουνό.

Visla
Visla

Yorkshire Terrier

Μπορείς να το πεις και αξεσουάρ καναπέ, το Γιόρκυ όμως κάποτε έπιανε ποντίκια σε εργοστάσια. Η επιφυλακτικότητά του με τους ξένους, το κάνει καλό φύλακα (εντάξει, σε πρώτο στάδιο, μετά μάλλον θα χρειαστείς κάτι πιο μεγαλόσωμο…)

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

Ασιατικές ράτσες

Akita

Μεγαλόσωμα, ανεξάρτητα αλλά και πιστά. Μέρος της ιαπωνικής κληρονομιάς με κυνηγετικό dna. Πολλοί τα γνώρισαν και τα ερωτεύτηκαν από την ταινία Hachiko.

Akita
Akita

Chow Chow

Αφοσιωμένη αλλά και δύσπιστη ράτσα σκύλου. Θαρραλέος φύλακας αλλά θέλει και τον σεβασμό του για να λειτουργήσει σωστά.

Chow Chow
Chow Chow

Pug

Για πολλούς, η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, είναι η απόλυτη επιλογή ως σκύλος συντροφιάς. Μικρόσωμα και πολύ φιλικά, πρωτοεμφανίστηκαν δίπλα σε Κινέζους αυτοκράτορες ενώ πριν φτάσουν στην Ευρώπη, έγιναν γνωστά συντροφεύοντας βουδιστές μοναχούς.

Pug
Pug

Shar Pei

Τα κινέζικα τσοπανόσκυλα, παρά την κατσουφιασμένη τους μουσούδα, είναι έξυπνα, στοργικά, φιλικά και κουβαλούν ιστορία αιώνων.

Shar Pei
Shar Pei

Siberian Husky

Γρήγορα, πρόθυμα για εργασία, με πολύ κουράγιο κι ακόμα περισσότερη δύναμη αφού κάποτε τουλάχιστον έπρεπε να σέρνουν έλκηθρα με ολόκληρες οικογένειες.

Siberian Husky
Siberian Husky

Αμερικάνικες ράτσες

Alaskan Malamute

Αφοσιωμένα, φιλικά και γεμάτα ενέργεια. Η καταγωγή τους δικαιολογεί απόλυτα την ελάχιστη αντοχή τους στη ζέστη. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τον Ρούντολφ στο έλκηθρο.

Alaskan Malamute
Alaskan Malamute

Chihuahua

Όσο μπόι του λείπει, τόσο τσαμπουκά έχει. Ο μύθος λέει ότι ο τελευταίος αυτοκράτορας των Αζτέκων, Μοντεζούμα,  πήρε μαζί του τη φυλή στο Μεξικό, στην περιοχή Τσιουάουα.Chihuahua

Chihuahua

Labrador Retriever

Όμορφο, έξυπνο, εξωστρεφές. Η ευκολία με την οποία εκπαιδεύεται σε καθετί (οδηγός για τυφλούς, έρευνα & διάσωση, ανίχνευση εκρηκτικών & ναρκωτικών) ολοκληρώνει το προφίλ σαν μία από τις ιδανικότερες ράτσες.

ράτσα σκύλου - Labrador Retriever
Labrador Retriever