Aγαπημένος σου ήρωας DC

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας DC;

Ήρωας DC ή ήρωας Marvel; Αυτό είναι κάτι που εξετάσαμε σε άλλο poll. Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το σύμπαν της DC. Η εταιρεία Detective Comics υπάρχει επίσημα από το 1937 κι από τότε έχει δημιουργήσει ένα σύμπαν γεμάτο σκοτεινούς ήρωες κι ακόμα πιο ζόρικους κακούς.

Η DC ήταν η εταιρεία comics που έβαλε στη ζωή μας τον όρο υπερήρωας συστήνοντας μας τον Superman. Στην πλειονότητα τους όμως, οι χαρακτήρες της DC είναι απλοί άνθρωποι χωρίς γενετικές μεταλλάξεις ή κάτι περίεργο. Οι δυνάμεις τους προέρχονται μόνο από την προσωπική τους προσπάθεια και από διάφορα gadgetάκια που έχουν στη διάθεσή τους. Κι ενώ όλοι οι ήρωες της DC προσπαθούν για το κοινό καλό και τη δικαιοσύνη, ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα και το προσωπικό του τρόπο να επιβάλλει την τάξη… Εσύ ποιον υπερήρωα από το σύμπαν της DC προτιμάς;

Διάλεξε τον αγαπημένο σου ήρωα DC!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;

Οι συμμετοχές του poll

Batman

Ίσως ο πιο γνωστός ήρωας της DC. Τη μέρα νοικοκύρης ως Bruce Wayne, εκατομμυριούχος, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας. Το βράδυ αμαρτωλός ως ο άνθρωπος-νυχτερίδα που κυνηγάει το έγκλημα στο Gotham City. Ο Bruce παρά την περιουσία του, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού είδε τους γονείς του να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του από ληστές. Μεγαλώνοντας, η αίσθηση δικαίου, η αγάπη του για το Gotham City αλλά κυρίως η όρεξή του για εκδίκηση του, τον οδήγησαν στη δημιουργία του Batman. Ο σκοτεινός ιππότης έχει στη διάθεσή του τρελή συλλογή από gadgetάκια που κάνουν τη δουλειά του ευκολότερη και ασφαλέστερη. Περιττό να αναφέρουμε τον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό χαμούλη που έχει προκαλέσει ο ήρωας. Το ποιος ηθοποιός έχει ενσαρκώσει καλύτερα τον Batman όμως, το έχουμε ήδη διαλευκάνει!

Ήρωας dc - Batman
Batman

Superman

Ο Klark Kent ήρθε ως πρόσφυγας στη Γη όντας ακόμα μπέμπης για να γλιτώσει από την καταστροφή του πλανήτη του, Krypton. Σε αντίθεση με τους περισσότερους υπερήρωες, έχει τις δυνάμεις του εκ γενετής. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην τοπική εφημερίδα της Μητρόπολης και όποτε χρειάζεται, σκίζει το κοστούμι του, βγάζει τα γυαλιά του, αλλάζει και λίγο τη φράντζα κι αφού είναι απόλυτα σίγουρος ότι με τέτοια αλλαγή στην εμφάνιση δεν θα τον αναγνωρίσει κανείς, σώζει τον κόσμο!   

Ήρωας dc - Superman
Superman

Aquaman

Ο aquaman παρά το γεγονός ότι ως χαρακτήρας υπάρχει για περισσότερο από 70 χρόνια, για τους μη μυημένους στον κόσμο των υπερηρώων, έγινε πρόσφατα γνωστός μέσα από τον κινηματογράφο. Η ιστορία του όπως είχε παρουσιαστεί το 1941 είναι σχετικά απλή. Ο πατέρας του όντας εξερευνητής, ανακάλυψε μία υποβρύχια πόλη που ποτέ κανείς δεν είχε επισκεφθεί στο παρελθόν. Έζησε εκεί και μελέτησε για χρόνια ώσπου δίδαξε στον aquaman πως να ζει κάτω από το νερό, να αξιοποιεί τη δύναμη της θάλασσας και πως να επικοινωνεί με τα πλάσματα της. Με τέτοιες δυνάμεις, ο aquaman έγινε υπερασπιστής των ωκεανών.  

Aquaman
Aquaman

John Constantine

Μάλλον είναι ο μοναδικός ήρωας DC xωρίς καμία πραγματική υπερδύναμη και καμία περσόνα να τον προστατεύει. Ο John Constantine στηρίζεται αποκλειστικά στις γνώσεις του για τα μεταφυσικά. Κάνει τα ξόρκια του, ρίχνει και τις κατάρες του, αλλά όλα είναι πράγματα που έχει μελετήσει και αναπτύξει ο ίδιος μετατρέποντας τον σε έναν από τους πιο ισχυρούς μάγους στον κόσμο. Κυνικός εν γένει αλλά με κάποιες αναλαμπές ανθρωπισμού που τον οδηγούν στο να προστατέψει την ανθρωπότητα από την επιρροή του Παράδεισου και της Κόλασης.

Ήρωας dc - John Constantine
John Constantine

Flash

Σε αντίθεση με τους περισσότερους υπερήρωες, ο Flash δεν είναι ένα συγκεκριμένο άτομο. Από το 1940 έως τώρα, ο τίτλος του Flash έχει περάσει σε αρκετά άτομα που με κάποιο τρόπο αποκτούν τις ιδιότητες του ήρωα. Κίνηση, σκέψη και αντίδραση. Όλα γίνονται με ταχύτητα φωτός για τον Flash που εκτός από κάπως γρήγορος, έχει και υπερφυσική αντοχή. Ο ήρωας από τη δημιουργία του, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύμπαν της DC και δεν είναι λίγες οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του εμφανίσεις.

Flash
Flash

Green Arrow

Ο Όλιβερ Τζόνας Κουίν, όπως είναι το κανονικό όνομα του Green Arrow, δημιουργήθηκε την ίδια περίπου περίοδο με τον Batman. Στόχος των δημιουργών ήταν να υπάρχει backup ένας ήρωας σε περίπτωση που ο κόσμος βαρεθεί τον άνθρωπο νυχτερίδα. Αυτός είναι και ο λογος που ο Green Arrow έχει παρόμοιο υπόβαθρο με τον Batman. Πάμπλουτος, χωρίς καμία υπερδύναμη, με μπόλικο πείσμα όμως για να εξαλείψει την εγκληματικότητα και αρκετούς πόρους για να φτιάξει τον εξοπλισμό του. Ο κόσμος βέβαια δεν βαρέθηκε ποτέ τον Bruce Wayne και ο Green Arrow άρχισε να κερδίζει χώρο στο σύμπαν της εταιρείας κυκλοφορώντας με το τόξο του και σώζοντας καταστάσεις με την υπερφυσική του ευστοχία αλλά και τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες.

Ήρωας dc - Green Arrow
Green Arrow

Green Lantern

Μπορεί ο πρώτο Green Lantern να ήταν ο Alan Scott και να κυνηγούσε εγκληματίες στη Νέα Υόρκη αλλά ούτε είναι ο μοναδικός Green Lantern ούτε η Νέα Υόρκη είναι η βασική περιοχή. Από το 1959, 19 χρόνια μετά τη δημιουργία του χαρακτήρα, ο Green Lantern από ένας ήρωας μετατράπηκε σε ένα σώμα διαστρικών αστυνομικών που όλα τα μέλη ονομάζονται Green Lanterns. Ο καθένας τους φοράει ένα δαχτυλίδι απ’ όπου και αντλεί τις δυνάμεις του. Η γκάμα των δυνάμεων δεν έχει καθοριστεί πλήρως. Όλοι τους όμως μπορούν να πετάνε, να μετακινούνται απίστευτα γρήγορα, να επιβιώνουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να δημιουργούν στερεά αντικείμενα από το πουθενά.

Green Lantern
Green Lantern

Απάντησες σε αυτά τα polls;