Marvel heroes

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας Marvel;

Όλοι ξέρουμε τη Μarvel. Είτε από τα comics είτε από τις ταινίες που βγαίνουν με το τσουβάλι τα τελευταία χρόνια. Από το 1939 που ξεκίνησε η εταιρεία, δεν υπάρχει μόνο ένας ήρωας Marvel, υπάρχουν δεκάδες με δεκάδες διαφορετικές δυνάμεις. Άπειροι κακοί με άπειρα πανούργα σχέδια και ασφαλώς εκατομμύρια παθιασμένοι αναγνώστες.

Όπως είναι λογικό, στα τόσα χρόνια ύπαρξης της Marvel, οι ήρωες έχουν και στοιχεία της πραγματικής κοινωνίας. Στις αρχές λοιπόν, ήρωες όπως ο Captain America ήταν το καλό παιδί και ο γνήσιος πατριώτης που μάχεται για το καλό της πατρίδας του. Αργότερα όμως δημιουργήθηκαν αντιήρωες όπως ο Wolverine που αμφισβητούσαν την εξουσία και το κατεστημένο, κάτι που συνέβαινε και στον πραγματικό κόσμο.

Όπως και να ‘χει, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διαβάσει περιοδικά, έχουμε δει ταινίες και σίγουρα έχουμε ένα ήρωα Marvel λίγο περισσότερο στην καρδιά μας απ’ ότι είναι οι υπόλοιποι. Εσύ ποιον διαλέγεις;

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας Marvel;

1252
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;

Οι ήρωες του poll

Captain America

Αρχηγός των εκδικητών. Γεννήθηκε πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε πειραματόζωο για την πατρίδα όταν δέχτηκε να λάβει πρώτος τον ορό του υπερστρατιώτη. Ένας ορός  ο οποίος είχε ώς στόχο να αυξάνει τις ανθρώπινες ικανότητες. Δεύτερο πειραματόζωο βέβαια δεν υπήρξε ποτέ αφού ο εφευρέτης του ορού δολοφονήθηκε από τους Ναζί παίρνοντας έτσι το μυστικό μαζί του. Ο Στιβ Ρότζερς, όπως είναι το κανονικό όνομα του καπετάνιου, έπεσε με τα μούτρα στη μάχη κατά των ναζί όπως έπεσε και στη θάλασσα μετά από μία αερομαχία. Εκεί έμεινε όχι μόνο παγωμένος αλλά και νεότατος μέχρι που μερικές δεκαετίες αργότερα τον εντόπισαν οι υπόλοιποι avengers και τον έβαλαν στην απόψυξη για να ξαναμπεί στη μάχη για το καλό του κόσμου.

Captain America - Ήρωας Marvel
Captain America

Iron Man

Γόνος καλής οικογενείας. Ο Τόνυ Σταρκ εκτός από ζάμπλουτος όμως ήταν και εξαιρετικός εφευρέτης. Ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση στα 21 του και κατασκεύαζε όπλα για τον στρατό. Όταν έπεσε θύμα απαγωγής στο Αφγανιστάν βρέθηκε με ένα θραύσμα πολύ κοντά στην καρδιά του. Προκειμένου λοιπόν να σωθεί, δημιούργησε μία συσκευή που κρατούσε το θραύσμα μακριά από την καρδιά. Παράλληλα, έφτιαξε και την πρώτη version της πανοπλίας του που τον βοήθησε να δραπετεύσει τραβώντας ενέργεια από το προαναφερθέν μαραφέτι. Έκτοτε, η πανοπλία αναβαθμίζεται συνεχώς και ο Τόνυ Σταρκ εκτός όλων των άλλων, μάχεται και για το καλό του κόσμου μέσα από την περσόνα του Iron Man.

Iron Man - Ήρωας Marvel
Iron Man

Spider Man

Ποιος να φανταστεί τι μπορεί να σου κάνει το τσίμπημα από μία αράχνη! Ο νεοϋορκέζος Πήτερ Πάρκερ “τσίμπησε” τις υπερδυνάμεις του από μία ραδιενεργή αράχνη. Από απλός έφηβος, απέκτησε υπερφυσική δύναμη, άρχισε να πετάει ιστό και να αναρριχάται σε όποιο τοίχο έβλεπε μπροστά του. Όταν ένας κλέφτης σκότωσε το θείο του, ο Peter Parker αποφάσισε να στρέψει τις δυνάμεις του στην καταπολέμηση του κακού και της εγκληματικότητας. Στον ελεύθερο χρόνο του βέβαια έβγαζε selfies (before it was cool bitches) ως spiderman και τις πουλούσε με την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ για να μπορέσει να επιβιώσει αυτός και η θεία του.

Spider Man - Ήρωας Marvel
Spider Man

Wolverine

Ο ορισμός του αντι-ήρωα. Ο wolverine, κατά κόσμον James Howlett και για τους φίλους Λόγκαν, είναι μεταλλαγμένος με έντονο το ζωικό ένστικτο και ακόμα πιο έντονα εκτινασσόμενα νύχια από αδαμάντιο που τα χρησιμοποιεί συχνά πυκνά για να λύσει τα προβλήματα του. Ακόμα, ο Λόγκαν έχει τη δυνατότητα αυτοΐασης που τον βοηθάει να αναρρώνει σχεδόν από τα πάντα αλλά και να εμποδίζει τη φυσική φθορά του χρόνου. Το τουλάχιστον 170 χρόνων τζόβενο πολέμησε στους 2 παγκόσμιους πολέμους και συνεργάστηκε με τη CIA πριν ενταχθεί στην ομάδα των X-men.

Wolverine - Ήρωας Marvel
Wolverine

 Deadpool

Ακόμα ένας αντιήρωας με κάφρικο χιούμορ και συνήθως επιθετικές διαθέσεις. Δεν ξέρουμε πολλά για το παρελθόν του Wade Wilson εκτός του ότι κάποτε ήταν στρατιώτης και μισθοφόρος. Ο Deadpool έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται πολύ γρήγορα. Ο ίδιος παράγοντας όμως που αποτρέπει τις μόνιμες βλάβες, του χαρίζει και μία όχι τόσο υγιή τρέλα.

Deadpool - Ήρωας Marvel
Deadpool

Blade

Ο σκοτεινός ήρωας marvel με τα δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο Eric Brooks έχασε τη μητέρα του από το γιατρό-βαμπίρ που αντί να την ξεγεννήσει, τη δάγκωσε. Από το δάγκωμα, ο Blade έχασε τη μητέρα του και κέρδισε κάποια ένζυμα που του δίνουν τις δυνάμεις των βαμπιρ χωρίς όμως να είναι βαμπίρ. Με αυτές τις ωραίες παιδικές αναμνήσεις και τη βοήθεια του Jamal Afari, ενός τρομπετίστα που στον ελεύθερο χρόνο του ήταν βαμπιροκυνηγός, ο Blade εξελίχθηκε σε εξαιρετικό κυνηγό βρυκολάκων. Αγαπημένα του όπλα είναι τα μαχαίρια, εξού και το “Blade”.

Blade
Blade

Hulk

Ίσως ο εξυπνότερος ήρωας Marvel ή τουλάχιστον ένας από τους εξυπνότερους, αλλά σίγουρα ο πιο δυνατός. Ο Hulk είναι το alter ego του επιστήμονα Bruce Banner και δημιουργήθηκε όταν ο Bruce έζησε από κοντά μία έκρηξη βόμβας ακτίνων γάμμα. Από τότε, όταν ο επιστήμονας τσαντίζεται μεταμορφώνεται αυτόματα στο εκνευρισμένο πράσινο πλάσμα και τα κάνει όλα λίμπα. Εκτός από την υπερφυσική δύναμη, ο Hulk μπορεί να αυτοθεραπεύεται και δε χρειάζεται αέρα όταν βρίσκεται στο νερό ή στο διάστημα.

Hulk - Ήρωας Marvel
Hulk

Punisher

Εδώ δεν έχει ούτε μεταλλάξεις ούτε βαμπίρ, μόνο αγνή επιθετικότητα και δίψα για εκδίκηση και τιμωρία. Ο Francis “Frank” Castle ήταν λοχαγός στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι τη μέρα που η μαφία σκότωσε την οικογένεια του μπροστά στα μάτια του. Από τότε ο Francis πήρε το όπλο του κι άρχισε να στέλνει κόσμο στον άλλο κόσμο. Οι μέθοδοι του τον έχουν φέρει αντιμέτωπο τόσο με άλλους ήρωες της Marvel όσο και με την αστυνομία.

Punisher
Punisher

Daredevil

Ο Ματ Μέρντοκ περπατούσε ανέμελος στους δρόμους της Νέας Υόρκης όταν ένα διερχόμενο όχημα τον πασπάλισε με μια ραδιενεργή ουσία. Το ατύχημα αυτό κόστισε στον Daredevil την όραση του αλλά ταυτόχρονα του όξυνε σε υπερφυσικό βαθμό τις υπόλοιπες αισθήσεις. Όταν ο πατέρας του δολοφονείται από τη μαφία, ο Ματ Μέρντοκ εκτός από δικηγόρος αποφασίζει να γίνει και ο εκδικητής Daredevil.

Daredevil - Ήρωας Marvel
Daredevil

Cyclops

O Scott Summers είναι ένα από τα πρώτα μέλη των X-Men. Γεννήθηκε μεταλλαγμένο με την ικανότητα να πετάει ακτίνες ενέργειας από τα μάτια του. Πριν τον βρει ο Professor Charles Xavier, ο cyclops πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ορφανοτροφείο απ’ όπου και το έσκασε όταν οι δυνάμεις άρχισαν να γίνονται ανεξέλεγκτες. O cyclops σε αντίθεση με τους παραπάνω αντιήρωες, είναι το κλασικό δείγμα υπόδειγμα ήρωα. Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να πολεμήσει το κακό.

Cyclops
Cyclops

Απάντησες σε αυτά τα polls;