iperdinami

Τι υπερδύναμη θα ήθελες να έχεις;

Όλοι έχουμε σκεφτεί τα πράγματα που θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε τις ανάλογες δυνατότητες. Δόξα, χρήμα, σεξ, κοινό καλό! Τίποτα αυτά όμως δεν είναι εύκολο χωρίς κάποια υπερδύναμη.

Κάποιοι θέλουν να είναι αόρατοι. Άλλοι θέλουν να πετάνε. Γενικά, υπάρχουν πολλές ικανότητες που θα θέλαμε να έχουμε αλλά δεν μπορούμε. Έστω όμως ότι σου δίνεται η ευκαιρία να διαλέξεις μία, ποια θα ήταν αυτή;

Διάλεξε υπερδύναμη!

180
Ποια υπερδύναμη προτιμάς;

Οι συμμετοχές του poll

Υπερφυσική μυϊκή δύναμη

Μια χαρά λύνει τα προβλήματα του ο Ποπαϋ. Σε αυτό θα συμφωνήσει και ο Χουλκ! Ό,τι τους ζορίζει, το κοπανάνε. Εκτός όμως από το φουσκωμένο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα, η υπερφυσική δύναμη βοηθάει και στην καθημερινή ζωή. Έστω ότι παθαίνεις λάστιχο, γιατί να χάνεις χρόνο με το γρύλο; Σηκώνεις το αμάξι και βάζεις τη ρεζέρβα χωρίς κόπο. Ή έστω ότι θες να χτίσεις μία νέα πυραμίδα, θα περιμένεις το γερανό; Η υπερφυσική μυϊκή δύναμη δίνει τη δυνατότητα να αμυνθείς λίγο πιο αποτελεσματικά απέναντι σε απειλές και όσο να πεις, κάνεις και το κομμάτι σου στο αντίθετο φύλο.

Υπερφυσική μυϊκή δύναμη
Υπερφυσική μυϊκή δύναμη

Τηλεμεταφορά

Ιδανική υπερδύναμη για όποιον θεωρεί ότι ο προορισμός έχει μεγαλύτερη σημασία από το ταξίδι. Γιατί να χάνεις άπειρες ώρες σε αεροπλάνα, τρένα, υποβρύχια και πυραύλους; Πας εκεί που θέλει σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς να κουράζεσαι, και χωρίς να αργείς! Μπορείς να ξεφύγεις από καταστάσεις που δεν θέλεις να είσαι. Είσαι στη φυλακή; Φεύγεις. Είσαι σε κάποιο βαρετό meeting; Φεύγεις. Το αρνητικό της τηλεμεταφοράς είναι ότι μπορεί να καταλήξεις το παιδί για τα θελήματα αφού έχεις τη δυνατότητα να πεταχτείς κυριολεκτικά μέχρι το super market για ψώνια ή μέχρι το πεκίνο για να φέρεις γνήσιο κινέζικο φαγητό.

Υπερδύναμη - Τηλεμεταφορά
Τηλεμεταφορά

Ικανότητα να πετάς

Όταν κοιτάς από ψηλά, είναι άλλη η θέα! Η ικανότητα να πετάς σε διευκολύνει στην καθημερινότητα. Ούτε αυτοκίνητο χρειάζεται, ούτε βενζίνη. Δεν αγχώνεσαι για το αν θα βρεις να παρκάρεις και προφανώς δεν πήζεις στην κίνηση!  Όποτε θέλεις, ρίχνεις ένα σάλτο και βρίσκεσαι στον αέρα. Πας κυριολεκτικά όπου θέλεις, ακόμα κι αν δεν είναι εύκολα προσβάσιμο το μέρος, χωρίς έξοδα και κάνεις και τη φιγούρα σου. Σαν bonus, η συγκεκριμένη υπερδύναμη σου δίνει την ευκαιρία να λειτουργήσεις σαν περιστέρι και να κουτσουλήσεις όποιον κάνεις κέφι! Σίγουρα θέλει προσοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σε περάσουν για μπεκάτσα οι κυνηγοί αλλά με μία κόκκινη μπέρτα και φορώντας το βρακί πάνω από το παντελόνι αυτό λύνεται. Αν όμως πάθεις κάτι όσο πετάς, η προσγείωση θα είναι ανώμαλη και το προσδόκιμο της ζωής σου αισθητά μειωμένο…

Ικανότητα να πετάς
Ικανότητα να πετάς

Αθανασία

Σαν άλλος χαϊλάντερ, θα μπορείς να ζεις χρόνια, δεκαετίες, αιώνες, χιλιετίες! Θα τριγυρνάς στον πλανήτη ή στους πλανήτες (τόσα χρόνια θα ζεις, ακόμα να πάει η ανθρωπότητα σε άλλο πλανήτη;). Έχεις χρόνο για να δεις τα πάντα! Ταξιδεύεις, βλέπεις, ζεις χωρίς να αγχώνεσαι για το αν θα προλάβεις. “Και σε 5.000 χρόνια εδώ θα είμαστε, τι το θες το Παρίσι φέτος”; Και δεν παθαίνεις και τίποτα! Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, χολέρες δεν σε απασχολούν. Περπατάς και δε σε νοιάζει αν θα σε πυροβολήσουν ή θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σου. Το αρνητικό που έχει αυτή η υπερδύναμη είναι ότι τελικά μένεις μόνος (εκτός κι αν βρεις άλλους αθάνατους…) και βλέπεις τους αγαπημένους σου να μην είναι κοντά σου.

Υπερδύναμη - Αθανασία
Αθανασία

Αόρατος κατ’ επιλογή

Να είσαι κάπου χωρίς να το ξέρει κανείς! Μπαίνεις παντού, αποφεύγεις όποιον θέλεις, κάνεις ό,τι θέλεις και δε σε καταλαβαίνουν. Φαντάσου σε πόσα μέρη θα μπορούσες να βρεθείς όντας αόρατος. Τράπεζες, μαγαζιά, περιοχή 51, CIA. Όλα τα απαγορευμένα σημεία του πλανήτη θα ήταν διαθέσιμα για επίσκεψη. Κι ακόμα καλύτερα, ακούς και βλέπεις τους άλλους όταν δεν το ξέρουν! Όχι επί του πονηρού βέβαια (το μπανιστήρι είναι παράνομο και ανήθικο φίλε αναγνώστη). Κρίμα είναι όμως να είσαι αόρατος και να μην ξέρεις τι πραγματικά λένε οι άλλοι για σένα ή τι σχεδιάζουν. Από την άλλη βέβαια μπορεί να σε περάσουν για φάντασμα ή να σε πάρουν στο κυνήγι τα σκυλιά που λειτουργούν με τη μύτη, όχι με τα μάτια!

Υπερδύναμη - Αόρατος κατ' επιλογή
Αόρατος κατ’ επιλογή

Διάβασμα σκέψης

Πόσες φορές έχεις απέναντί σου κάποιον κι ενώ ξέρεις ότι άλλα λέει κι άλλα σκέφτεται, δεν ξέρεις τι έχει στο κεφάλι του; Η ικανότητα να διαβάζεις τη σκέψη έχει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ζωής. Μπορεί να φαίνεται ταπεινή υπερδύναμη μπροστά στις υπόλοιπες αλλά τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα. “Να ζητήσω αύξηση ή θα με απολύσουν;”, “Έχει φουλ του άσσου ή μπλοφάρει;”, “Τι έχεις μωρό μου; – Τίποτα”. Πόσο εύκολα θα ήταν όλα αυτά αν ήξερες τι σκέφτεται η άλλη πλευρά; Η υπερδύναμη πάει χαμένη βέβαια αν η άλλη πλευρά δεν σκέφτεται τίποτα ή ακόμα χειρότερα σκέφτεται βλακείες…

Υπερδύναμη - Διάβασμα σκέψης
Διάβασμα σκέψης

Απάντησες σε αυτά τα γκάλοπ;