zombie apocalypse,ζομπι,νεκροζώντανοι,βαμπιρ

Zombie apocalypse

Έχοντας δει πολλές σχετικές ταινίες, πολλοί έχουμε φανταστεί το σενάριο ενός ξεσπάσματος επιδημίας zombie. Πολλοί έχουμε φανταστεί και τι θα κάναμε σε αυτό, σίγουροι για τον εαυτό μας ότι είμαστε ικανοί να μείνουμε ζωντανοί!

Είναι ελκυστικό το σκηνικό να τριγυρνάς με παρέα στην έρημη πόλη, να μπαινοβγαίνεις όπου θες, να βαράς για πλάκα τα αργοκίνητα (κατά προτίμηση) ζόμπι και να κάνεις σκοποβολή από ταράτσες.

Αν όμως μπορούσες να επιλέξεις μόνο ένα εργαλείο επιβίωσης, ποιο πιστεύεις θα σου ήταν πιο χρήσιμο;

Πως θα επιβιώσεις απέναντι στα zombie;

 

Τι προτιμάς;


Οι συμμετοχές του poll!

AK-47

Το θρυλικό τυφέκιο της Σοβιετικής Ένωσης. Το συγκεκριμένο όπλο αποτελεί σταθερή αξία για περισσότερες από επτά δεκαετίες πλέον. Είναι εύκολο στη χρήση, εξαιρετικά ανθεκτικό και τόσο αποτελεσματικό που θεωρείται ως το πιο θανατηφόρο τυφέκιο. Το ΑΚ-47 χρησιμοποιείται από πολλούς στρατούς ανά τον κόσμο και είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές για ένα zombie apocalypse αρκεί να υπάρχει επαρκές απόθεμα πυρομαχικών.

AK-47
AK-47

Νunchaku

Μπορεί να χρειάζεται δεξιοτεχνία το συγκεκριμένο όπλο αλλά ακόμα και κάποιος που είναι εντελώς άπειρος μπορεί να ρίξει μια ξανάστροφη για ανοίξει το δρόμο από τα zombies. Άλλωστε σε ένα περιβάλλον αποκάλυψης, θα έχεις όλο το χρόνο να αναπτύξεις τα skills του Bruce Lee ή του Μικελάντζελο αργά ή γρήγορα. Είναι ανθεκτικό όπλο, δεν χρειάζεται πυρομαχικά και μεταφέρεται εύκολα. 

Νunchaku
Νunchaku

Βαλλίστρα

Περίπου σαν τον Ράμπο θα περιπλανιέσαι στους έρημους δρόμους και θα χτυπάς από μακριά τα νεκροζώντανα πλάσματα. Το πλεονέκτημα της βαλλίστρας είναι ότι μπορείς να είσαι εντελώς αθόρυβος και αποτελεσματικός από απόσταση. Από την άλλη όμως είναι σχετικά ογκώδης και απαιτεί λίγο χρόνο μέχρι να οπλίσεις ξανά με νέο βέλος. Στα μειονεκτήματα βέβαια είναι και το γεγονός ότι πρέπει να έχεις μεγάλο απόθεμα από βέλη.

Zombie apocalypse - Βαλλίστρα
Βαλλίστρα

Πανοπλία

Η πανοπλία έχει αμυντικό σκοπό. Μάλλον δεν θα είσαι σε θέση να πολεμήσεις, το βάρος της θα σε κάνει να περπατάς πιο αργά κι από τους φίλους μας τα zombie. Τουλάχιστον όμως ξέρεις ότι δεν μπορούν να σε πληγώσουν. Προχωράς ανέμελος ανάμεσα τους χωρίς να σε τραυματίζουν, και σαν bonus, μπορείς να δώσεις μερικές σιδερογροθιές εκμεταλλευόμενος την πανοπλία στο έπακρο.  

Πανοπλία
Πανοπλία

Ρόπαλο baseball

Για τους λάτρεις των σπορ! Το ρόπαλο είναι μια στιβαρή επιλογή. Δε χρειάζεται πυρομαχικά, μόνο μυϊκή δύναμη και σχετικά καλό σημάδι για να πετυχαίνεις το στόχο σου. Μπορείς πάντα να το έχεις κοντά σου. Στα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου όπλου είναι ότι χρειάζεται κάποιο χώρο για να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Ρόπαλο baseball
Ρόπαλο baseball

Μηχανή

Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ! Μπορεί ο κόσμος να κατακλύζεται από περίεργα όντα αλλά εσύ καβαλάς τη μηχανή σου και γίνεσαι καπνός πριν καν προλάβουν να σε δουν. Ως εργαλείο επιβίωσης, η μηχανή σου δίνει την ευκαιρία να μην εμπλακείς σε μάχες. Απομακρύνεσαι ψάχνοντας ένα πιο ήρεμο μέρος για να επιβιώσεις. Όσο υπάρχουν καύσιμα τουλάχιστον…  

Μηχανή
Μηχανή

Καραμπίνα

Διαχρονική επιλογή. Η καραμπίνα σου δίνει δύναμη ισχύος και μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο από δύσκολες καταστάσεις. Τόσο η δύναμη όσο και η διασπορά που έχουν τα σκάγια της, καθιστούν την καραμπίνα σωστό όπλο σε περίπτωση που στην πέφτουν από παντού ζόμπι και πρέπει να ξεφύγεις. Όσα περισσότερα φυσίγγια έχεις, τόσο περισσότερο θα ζήσεις! 

Zombie apocalypse - Καραμπίνα
Καραμπίνα

Φαρμακείο

Ναι, μάλλον δεν είναι η πρώτη επιλογή κανενός απέναντι στα zombie αλλά είναι εξίσου χρήσιμο με όλα τα υπόλοιπα, ίσως και πιο απαραίτητο. Κρίμα δεν είναι να έχεις γλιτώσεις από τους νεκροζώντανους και να την πάθεις επειδή δεν περιποιήθηκες σωστά μία πληγή σου; Το φαρμακείο μπορεί να σε κρατήσει στη ζωή αλλά αφενός τα υλικά του εξαντλούνται και αφετέρου ο μόνος τρόπος για να επιβιώσεις από μια μάχη με τη χρήση του φαρμακείου, είναι να τυλιχτείς με τις γάζες και να κάνεις τη μούμια.

Φαρμακείο
Φαρμακείο

Ελβετικός σουγιάς

Το μικρό αυτό αντικείμενο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από εργαλεία αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρεις κι εσύ πως να τα χρησιμοποιήσεις. Δεν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις αλλά ο πολυμήχανος Μαγκάιβερ μέχρι και βόμβες μπορούσε να αφοπλίσει όταν κρατούσε στα χέρια του το κόκκινο σουγιαδάκι… Είναι κυριολεκτικά εργαλείο επιβίωσης αλλά δύσκολα θα λειτουργήσει σαν όπλο. 

Zombie apocalypse - Ελβετικός σουγιάς
Ελβετικός σουγιάς

Κατάνα

Οι παλιοί Ιάπωνες κάτι ήξεραν! Το όπλο των Σαμουράι θα μπορούσε να έχει εξαιρετική χρησιμότητα σε μία έκτακτη ανάγκη. Είναι θανατηφόρο, δεν χρειάζεται πυρομαχικά και μεταφέρεται εύκολα. Πριν μπορέσει όμως να γίνει πραγματικά φονικό όπλο, ο κάτοχος πρέπει να δαπανήσει άπειρες ώρες εξάσκησης για να εξοικειωθεί με το όπλο και τον συγκεκριμένο τρόπο μάχης.   

Zombie apocalypse - Κατάνα
Κατάνα

4χ4

Ίσως να ισχύει και ότι με τη μηχανή. Το 4×4 σου προσφέρει διέξοδο από μία περιοχή γεμάτη ζόμπι. Ίσως και περισσότερες επιλογές αφού με το 4×4 μπορείς να πας σε σημεία που η μηχανή δεν μπορεί να φτάσει. Σε αντίθεση όμως με τη μηχανή, το αυτοκίνητο έχει και μία επιθετική λειτουργία. Παίζεις carmageddon στην πραγματική σου ζωή. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα των καυσίμων.

4χ4
4χ4

Τσεκούρι

Αφήνεις μούσι, βάζεις ένα καρό πουκάμισο, παίρνεις το τσεκούρι σου κι είσαι έτοιμος! Το τσεκούρι είναι κάπως πιο brutal επιλογή που απαιτεί μυϊκή δύναμη. Αποτελεσματικό όπλο και ταυτόχρονα εργαλείο αφου μπορείς να κόψεις κανένα ξύλο είτε για να ανάψεις φωτιά είτε για να χτίσεις κάποιο καταφύγιο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε καύσιμα ούτε πυρομαχικά. 

Τσεκούρι
Τσεκούρι

Αλυσοπρίονο

Γίνε κι εσύ Leatherface, μπορείς! Όλοι έχουμε τρομάξει βλέποντας το μανιακό δολοφόνο να κυνηγάει τα θύματα του με το αλυσοπρίονο, γιατί να μην τρομάξεις κι εσύ τα ζόμπι; Είναι λίγο πιο sophisticated από το τσεκούρι. Μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ αλλά απαιτεί περισσότερη δύναμη και καύσιμα.

Αλυσοπρίονο
Αλυσοπρίονο

Απάντησες σε αυτά τα γκάλοπ;