καρπούζι ή πεπόνι;

Καρπούζι ή Πεπόνι;

Η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση! Αραχτός στη βεράντα να ακούς από κάτω:

Είναι ζάχαρη, είναι μέλι το καρπούζι του Βαγγέλη!

το καρπούζι του βαγγέλη

Ο Βαγγέλης βέβαια στην καρότσα εκτός από καρπούζι έχει και πεπόνι! Κι εκεί αρχίζει το δίλημμα!

Καρπούζι

Με το καρπούζι κάνεις μπράτσο μεγαλύτερο από του Ράμπο μέχρι να το φέρεις σπίτι. Πας να το φας και τα φτύνεις (ναι, αυτό έχει κουκούτσια!).  Άμα πετύχεις το καλό όμως, το τραγανό…  δεν αφήνεις ούτε τη φλούδα! Μπορεί μετά να πας για κατούρημα πιο συχνά κι από 90χρονο με ακράτεια αλλά χαλάλι!

Το καρπούζι έχει την αποδοχή ακόμα και των  ποζερο-γκουρμεριάρηδων που το συνδυάζουν με φέτα (κάτι περίεργο έπρεπε να κάνουν, δεν μπορούν να φάνε ένα φρούτο σαν άνθρωποι). Αλλά και οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι έχουν εναλλακτικούς τρόπους για να το απολαύσουν. Πρώτα σκάβουν το φρούτο, μετά γεμίζουν το εσωτερικό με πάγο και αλκοόλ και ζουν το καλοκαίρι τους όπως πρέπει! Και για να μην μακρηγορούμε, είναι πεντανόστιμο και πάει με όλους και με όλα (εκτός από τη φέτα αλλά τέλος πάντων).

καρπούζι

Πεπόνι

Το πεπονάκι από την άλλη είναι η προσιτή λύση. Εξίσου δροσιστικό, εξίσου νόστιμο και εξίσου τρέχεις για κατούρημα σαν να μην υπάρχει αύριο. Το κουβαλάς άνετα στην παραλία αν είσαι εξοικειωμένος με το κυνήγι της μέλισσας που έρχεται πριν καν προλάβεις να το πιάσεις στα χέρια σου. Δε σε ζορίζει με κουκούτσια και σαχλαμάρες.

Σε συνδυασμό με προσούτο μπορεί να κοντράρει στα ίσα το καρπούζι με τη φέτα (μη μας ρωτάτε γιατί κάποιος δοκιμάζει τέτοια πράγματα, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε). Και για όσους πίνουν κοκτέιλ, μπορούν να δοκιμάσουν ένα μοχιτάκι πεπόνι. Λίγο – πολύ, και με το πεπόνι μια χαρά τη βγάζεις! Είτε θες να το φας, είτε θέλεις να το πιεις.

πεπόνι

Ποιο από τα δύο είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρούτο;

Τι προτιμάς; Καρπούζι ή Πεπόνι;

30
Ποιο φρούτο σου αρέσει περισσότερο;

Απάντησες σε αυτά τα γκάλοπ;