mprokolo v.s kounoupidi

Μπρόκολο ή Κουνουπίδι; Ποιο από τα δύο λαχανικά θα εξαφάνιζες;

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά. Οι φίλοι της υγιεινής διατροφής τα αγαπάνε αφού και τα δύο ζαρζαβατικά είναι πολύ θρεπτικά και βοηθάνε το ανθρώπινο σώμα.

Υπάρχουμε όμως κι εμείς, που συνήθως αναρωτιόμαστε αν θα πάρουμε pizza ή σουβλάκια. Ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας, αλλά δύσκολα θα φάμε κάτι που μυρίζει σαν κάλτσα που τη φορούσε ποδοσφαιριστής σε δέκα αγώνες (με καθυστερήσεις)!

Μπρόκολο

Το μπρόκολο κατάγεται από την Ιταλία. Καλά τα έλεγε ο Οβελίξ αλλά ποιος τον άκουγε; Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι! Στον επιστημονικό κόσμο είναι γνωστό ως Κράμβη. Προφανώς ακόμα και οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί να τρώει κάποιος αυτό το λαχανικό οπότε ασχολήθηκαν μαζί του (και του έδωσαν και όνομα). Η απορία τους λύθηκε βέβαια μόλις είδαν ότι πρόκειται για ένα διατροφικό θησαυρό.

Πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, το μπρόκολο πλέον αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως μία τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Βοηθά την καρδιά, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού και ωφελεί την όραση.

Μπρόκολο
Μπρόκολο

Όπως όλα τα πράγματα όμως σε αυτή τη ζωή, έτσι και το μπρόκολο έχει την αρνητική του πλευρά… Βρωμάει και βασικά είναι άνοστο! Κυρίως όμως βρωμάει… Βρωμάει πολύ! Η μυρωδιά του όταν βράζει σε στιγματίζει για μία ζωή. Σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να ξανακάνεις αυτό το λάθος. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επιλέγουν να το φάνε ωμό.

Κουνουπίδι

Για το κουνουπίδι υπάρχουν αναφορές από την αρχαιότητα και συγκεκριμένα στην αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο. Όπως και τα προαναφερθέντα αδερφάκια του, το κουνουπίδι αποτελεί μία εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον άνθρωπο.

Είναι γεμάτο βιταμίνες, ασβέστιο, μανγήσιο, κάλιο και αρκετά ακόμα στοιχεία που απ’ ό,τι λένε οι γιατροί, κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Σαν να μην φτάναν όλα αυτά, είναι μια δυνατή επιλογή για όσους ψάχνουν πηγές φυτικής πρωτεινής. Το κουνουπίδι, όπως προκύπτει από επιστημονικές έρευνες, αποτελεί μία τροφή με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδείων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κουνουπίδι
Κουνουπίδι

Γιατί δεν το τρώμε πιο συχνά αφού μας κάνει τόσο καλό; Γιατί ζέχνει! Το βάζεις στην κατσαρόλα κι όσο πιο πολύ ανεβαίνει η θερμοκρασία του, τοσό πιο πολύ μυρίζει. Η μυρωδιά του κυκλοφορεί στο σπίτι κι όλη η γειτονιά ξέρει… Ξέρει πως κάποιος έκανε το μοιραίο λάθος να βράσει κουνουπίδι.

Για εμάς τους κοινούς θνητούς, τα δύο αυτά λαχανικά προκαλούν συναισθήματα όπως τα κουνούπια και οι κατσαρίδες. Δηλαδή αν μπορούσαμε, απλά θα τα εξαφανίζαμε. Η εύκολη απάντηση σε αυτό το battle είναι προφανώς και τα δύο! Εσύ όμως πρέπει να επιλέξεις ένα! Ποιο θα εξαφάνιζες αν μπορούσες; To μπρόκολο ή το κουνουπίδι;

91
Μπρόκολο ή Κουνουπίδι;

*29 κατασκευαστές polls συνιστούν: καλά τα burgers και τα σουβλάκια αλλά για να μην παίζετε με τις εξετάσεις αίματος σαν να είναι υπερατού όταν πατήσετε τα 30, βάλτε μανταλάκι στη μύτη και τρώτε έστω ένα από τα δύο τακτικά.

Απάντησες σε αυτά τα polls;