κουνούπι ή κατσαρίδα; ποια θα εξαφάνιζες αν μπορούσες;

Κουνούπι ή κατσαρίδα; Ποιο θα εξαφάνιζες αν μπορούσες;

Δύσκολη ερώτηση αλλά πρέπει να απαντηθεί. Έστω ότι γυρίζεις πίσω στο χρόνο και πετυχαίνεις το Νώε την ώρα που φορτώνει την κιβωτό. Τον αρχίζεις στο ψηστήρι κι επειδή έχει να μπαρκάρει κιόλας σε αφήνει να εξαφανίσεις οριστικά ένα από τα δύο πλάσματα. Ποιο θα έσβηνες από την ιστορία; Το κουνούπι ή την κατσαρίδα;

Η κατσαρίδα

Ξέρουμε ότι φαβορί εδώ είναι κατσαρίδα! Η φήμη της έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα και συνεχίζει να δυσφημείται από όλους χωρίς ντροπή! Αν βλέπατε κανένα χαριτωμένο κουταβάκι με φτερά θα το αγκαλιάζατε και θα κοιμόσασταν αγκαλιά. Μόλις η αθώα κατσαριδούλα προσγειωθεί στο κεφάλι σας για λίγο ουρλιάζετε και τρέχετε σαν να σας κυνηγάει ο διάολος ο ίδιος.

κατσαρίδα

Ναι οκ, είναι λίγο σιχαμερό σαν έντομο αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Δεν δαγκώνει και κυρίως είναι αθόρυβη! Μπορεί να μπει στο αυτί σου την ώρα που κοιμάσαι και να σου προκαλέσει τρελά προβλήματα αλλά τουλάχιστον δεν θα σε ξυπνήσει! Εμ να τρέχεις στο νοσοκομείο εμ να είσαι και άυπνος από πάνω;

kounoupi i katsarida

Το κουνούπι

Το κουνούπι από την άλλη πλευρά, φαίνεται πιο ευάλωτο γιατί είναι μικρό και πεθαίνει χωρίς να κάνει αυτό το κριτς κριτς που κάνει η κατσαρίδα όταν συναντάται με τη σόλα του παπουτσιού. Δε θα ασχοληθούμε με τις ασθένειες που μεταφέρει γιατί ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάει μέχρι το δυτικό Νείλο και να τσιμπήσει τον πυρετούλη τον σωστό!

κουνούπι

Δε θα ασχοληθούμε καν με τη φαγούρα που σου αφήνουν τα τσιμπήματα του κουνουπιού. Το @#$@#$ ζζζζζζζζζζζζζζζζζζ όμως όταν κοιμάσαι κοντράρει άνετα την κατσαρίδα. Μπορεί να είσαι κουκουλωμένος μέχρι το κεφάλι. Mπορεί ακόμα και να σε έχουνε χτίσει στα θεμέλια της γέφυρας, το κουνούπι όμως βρίσκει πάντα το δρόμο για το αυτί σου! Και δεν πάει για να τσιμπήσει! Πάει για να σου σπάσει τα νεύρα. Ίσα να σε ξυπνήσει από τον ενοχλητικό ήχο ή στην πιο απολαυστική βερσιόν από τη σφαλιάρα που σκας ασυναίσθητα στον εαυτό σου σε μια προσπάθεια να απαλλαγείς από το ζζζζζζζζζζ.

Ποιο από τα δύο θα εξαφάνιζες; Το κουνούπι ή την κατσαρίδα;

31
Ποιο απεχθάνεσαι περισσότερο;

Απάντησες σε αυτά τα polls;