Σκύλος ή γάτα; τι προτιμάς;

Σκύλος ή γάτα;

Όλοι έχουμε περάσει άπειρες ώρες χαζεύοντας videos που είτε κάποιος σκύλος είτε κάποια γάτα πρωταγωνιστεί. Μερικοί τυχεροί μπορούν να τα βλέπουν από κοντά να “μεγαλουργούν” κι η αλήθεια είναι ότι τους ζηλεύουμε λιγάκι εμείς που δεν μπορούμε να έχουμε κατοικίδιο. 

Πότε τσαντισμένα, πότε χαρούμενα, πότε απλά ο εαυτός τους, πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση. Όσες συζητήσεις και να κάνουμε όμως, όλες καταλήγουν εδώ: σκύλος ή γάτα;

Σκύλος

Ο σκύλος ήρθε κοντά στον άνθρωπο πριν 12.000 (το λες και μακροχρόνια σχέση…). Εργατικός, φιλότιμος, προστατευτικός, ο μαλλιαρός φίλος μας είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαζόμαστε. Μας βοηθάει, μας κάνει παρέα, μας προστατεύει και κυρίως μας ξεσηκώνει με τις χαζομάρες του. 

Ο σκύλος ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή. Βρίσκει πάντα κάτι για να παίξει μαζί του κι όταν ξεμένει από παιχνίδια, αρχίζει να κυνηγάει την ουρά του. Δεν ασχολείται με κοινωνικούς συμβιβασμούς. Όταν θέλει να τα κάνει, τα κάνει. Όταν έχει ορμές, καβαλάει κυριολεκτικά ό,τι βρει. Σίγουρα, μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης έχει μάθει να ελέγχει μέχρι ένα βαθμό τις ανάγκες του αλλά δεν θα παρεξηγηθεί ιδιαίτερα αν τον δουν να γλύφεται στη μέση του δρόμου.

Ακόμα κι αν φάει όλα τα burgers του κόσμου, πάντα θα έχει χώρο για λίγο ακόμα. Ναι, είναι λιχούδης και λαίμαργος! Ιδίως με το δικό σου φαγητό. Σε κοιτάει και το βλέμμα του έχει πόνο ψυχής… Μπορεί πριν λίγο να τσάκισε τροφή για 5 ημέρες αλλά φέρεται σαν να είναι νηστικός 1 μήνα. Άντε να του χαλάσεις χατήρι μετά… “Τελευταία φορά που μοιραζόμαστε τα σουβλάκια μου, τέλος!” (μέχρι την επόμενη φορά). 

σκύλος
Σκύλος

Υπάρχουν βέβαια και οι σκύλοι εργασίας. Οι σκύλοι μπορούν να έχουν ρόλο διασώστη και να σώζουν άπειρες ζωές. Να δουλεύουν στην αστυνομία και να αφήνουν άπειρο κόσμο χωρίς ναρκωτικά. Να δουλεύουν στο στρατό ή ακόμα και σε νοσοκομεία. Όποια κι αν είναι δουλειά τους, την κάνουν άξια και με πολύ ενθουσιασμό!

Σαν άλλη Σία Λιαροπούλου σου βρίσκει ταίρι! Και μάλιστα χωρίς καν να προσπαθήσει… Είναι μαγνήτης, πως να το κάνουμε; Τα σκυλιά τραβάνε την προσοχή του αντίθετου φύλου (όποιο κι αν είναι αυτό). Δύσκολα θα κυκλοφορείς με το σκύλο και δεν θα έρθει κάποιος να τον χαϊδέψει.

Υπάρχουν πραγματικά πολλές ράτσες σκύλων. Η καθεμία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Όλες όμως έχουν ένα κοινό, την αγάπη του σκύλου προς τον άνθρωπο. Ο σκύλος είναι εδώ για να μας κάνει καλύτερους κι αν είμαστε λίγο τυχεροί, ίσως του μοιάσουμε λιγάκι κάποτε.  

Γάτα

Η γάτα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά. Μπορεί να ζει με τον άνθρωπο από το 10.000 π.Χ αλλά ακόμα και τώρα διατηρεί την ανεξαρτησία της. Ναζιάρα όταν θέλει, χουζούρα τις περισσότερες ώρες της ημέρας και κυνηγός από ένστικτο. Όλη τη μέρα είναι αραχτή. Σηκώνεται αποκλειστικά όταν θέλει ή έχει βαρεθεί το σημείο που κάθεται. Συνήθως θα πάει να ξαπλώσει εκεί που δεν πρέπει ή που δεν θέλεις. Έτσι για να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο… 

Το ίδιο αυστηρή είναι και σε ό,τι αφορά την οικειότητα. Θα έρθει όταν εκείνη κρίνει ότι αξίζεις να την χαϊδέψεις. Για λίγο όμως, μην παίρνουμε αέρα! Κι αν είσαι τυχερός μπορεί κάποτε να ασχοληθεί κι εκείνη μαζί σου. Η γάτα είναι σαφώς λιγότερο λιχούδα από το σκύλο. Εννοείται ότι θα σε πλησιάσει όταν τρως. Όχι όμως για να της δώσεις το φαγητό σας. Κυρίως θέλει να δει πως και τι τρώνε οι “υπηρέτες” της.

Αυτό το πλάσμα συνήθως κυκλοφορεί με μπλαζέ ύφος. Είναι αυτονόητο ότι σου κάνει χάρη που σε αφήνεις να τη φροντίζεις. Ωστόσο, ακόμα και η γάτα θα κάνει σαχλαμάρες. Όχι για να γελάσεις μαζί της αλλά γιατί στην εξερεύνηση του σύμπαντος, συμβαίνουν και ατυχήματα (αστεία τις περισσότερες φορές).

Γάτα
Γάτα

Φύσει κυνηγός, η γάτα θα κρατήσει το σπίτι σου καθαρό από πάσης φύσεως έντομα, τρωκτικά και ζώα που δεν θα ήθελες ποτέ να βρεις εκεί που ζεις. Και μάλιστα όχι μόνο θα τα σκοτώσει, αλλά θα στα φέρει και στα πόδια σου. Δωράκια για να ξέρεις ότι σε νοιάζεται κι αυτή λιγάκι. 

Το αιλουροειδές, σε αντίθεση με τον απόγονο του λύκου, έχει ανεπτυγμένη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την αίσθηση της καθαριότητας. Μπορεί να απεχθάνεται το νερό αλλά θα καθαριστεί με τον τρόπο της και θα διατηρήσει τον χώρο της καθαρό.

Η γάτα είναι ελεύθερο πλάσμα αλλά αν σε αγαπήσει, θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι και θα στο δείξει με τον πιο στοργικό τρόπο.

Σκύλος ή γάτα;

23
Διάλεξε το αγαπημένο σου!

Απάντησες σε αυτά τα polls;