χελωνονιντζάκια

Ποιο από τα χελωνονιντζάκια είναι το αγαπημένο σου ;

Τα χελωνονιντζάκια ήταν μία στιγμιαία έμπνευση. Ο δημιουργός τους, Kevin Eastman άραζε με τον φίλο του Peter Laird και προέκυψε ένα πρώτο αστείο σκίτσο. Το σκίτσο αυτό ήταν παρωδία άλλων χαρακτήρων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή: τον Daredevil, τους New Mutants, τον Cerebus και τον Ronin. Εκείνη η έμπνευση έμελλε να αλλάξει τα παιδικά μας χρόνια. 

Το 1984, η πρώτη ιστορία των χελωνονιντζακίων εκδίδεται και από τότε, οι τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες κατακτούν σιγά σιγά τον κόσμο του θεάματος. Τα παιδιά των 80’s και 90’s μεγάλωσαν βλέποντας τη σειρά στην τηλεόραση και την ταινία, διαβάζοντας τα κόμικς και ξοδεύοντας τις οικονομίες τους για να αγοράσουν τις συλλεκτικές φιγούρες.  

Το τι ευθύνεται για τη δημοτικότητα τους ακόμα παραμένει μυστήριο. Οι σκηνές δράσης ή η πρωτότυπη ιστορία τους; Τέσσερις χελώνες που μεταλλάσσονται μετά την έκθεση τους σε χημικά και ένας αρουραίος που γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Ο μάστερ Σπλίντερ φροντίζει τα χελωνονιντζάκια στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, τους δίνει ονόματα αναγεννησιακών καλλιτεχνών και τα εκπαιδεύει στο νιντζίτσου για να πολεμήσουν το έγκλημα. Το καστ συμπληρώνουν η ‘Ειπριλ Ο Νηλ (που είναι άνθρωπος) και ο βασικος κακός χαρακτήρας, Σρέντερ, μάστερ στο νιντζίτσου και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης “Foot Clan”.       

Άσχετα από τους λόγους που μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον αυτή η σειρά, το σημαντικότερο θέμα συζήτησης και κόντρας ήταν και παραμένει ο χαρακτήρας. Κάθε ένα από τα χελωνονιντζάκια έχει τα δικά του υπέρ και κατά. Και τα τέσσερα βέβαια είναι τυπάρες αλλά όλοι έχουμε ένα αγαπημένο.

Διάλεξε το αγαπημένο σου χελωνονιντζάκι!

1445
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Οι συμμετοχές του poll

1) Λεονάρντο

Ο μεγάλος αδελφός και το σπασικλάκι της οικογένειας αφού είναι ο πιο επιμελής και επιδέξιος μαθητής του μάστερ Σπλίντερ. Κυκλοφορεί με μπλε μαντήλι στα μάτια και ως όπλα χρησιμοποιεί 2 κατάνα. Ο Λεονάρντο είναι ο αρχηγός των τεσσάρων. Το όνομά του προέρχεται από τον πολυπράγμονα Ιταλό εφευρέτη, ανατόμο και ζωγράφο μεταξύ άλλων, Λεονάρντο ντα Βίντσι.

χελωνονιντζάκια - λεονάρντο
Λεονάρντο

2) Ντονατέλο

Ο Ντονατέλο είναι μαστροχαλαστής της παρέας και μονίμως καψούρης με την Έιπριλ. Ενώ είναι καλός στις πολεμικές τέχνες και χρησιμοποιεί άριστα τα bō του, επιλέγει το μυαλό του για να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Δημιουργεί νέες συσκευές που θα χρησιμοποιήσουν στις επόμενες μάχες αλλά συνήθως τις καταστρέφει με την περιέργεια του ο Μικελάντζελο. Χρώμα του είναι το μωβ και το όνομα του αντιστοιχεί στον Ιταλό γλύπτη Ντονάτο ντι Νικολό ντι Μπέττο Μπάρντι. 

χελωνονιντζάκια - ντονατέλο
Ντονατέλο

3) Ραφαέλ

Το οξύθυμο χελωνονιντζάκι με την κόκκινη μάσκα και τα sai. Τσαντίζεται εύκολα και είναι ο πρώτο που ρίχνεται στη μάχη. Όταν δεν είναι επιθετικός, τρολλάρει και κράζει τους γύρω του. Ωστόσο είναι πολύ πιστός τόσο στα αδέρφια του όσο και στο δάσκαλο τους. Το όνομα του προέκυψε από τον ζωγράφο και αρχιτέκτονα της Αναγέννησης, Ραφαήλ. 

ραφαέλ
Ραφαέλ

4) Μικελάντζελο

Ο βενιαμίν της οικογένειας πήρε το όνομα του από το Μιχαήλ Άγγελο. Κυκλοφορεί με πορτοκαλί μάσκα όπως αρμόζει στα πιο ελεύθερα πνεύματα. Είναι ζεν και του αρέσει ο ύπνος αλλά δε θα χάσει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τα nunchaku του. 

μικελάντζελο
Μικελάντζελο

Απάντησες σε αυτά τα polls;