μυστικός πράκτορας

Ποιος είναι ο καλύτερος μυστικός πράκτορας;

Κλασσικός πράκτορας ή σύγχρονος; Elegant ή τσαμπουκάς; Όπως κι αν είναι ο χαρακτήρας τους, όλοι τους έχουν ένα στόχο. Να σώσουν τον κόσμο!

Με καπαρντίνα και γυαλιά ηλίου, με σμόκιν και γοητεία που σκοτώνει, όποια κι αν είναι η αμφίεση τους, από την οθόνη του κινηματογράφου έχουν περάσει εκατοντάδες μυστικοί πράκτορες,

Ποιος είναι ο καλύτερος μυστικός πράκτορας;

37
Διάλεξε τον αγαπημένο σου πράκτορα!

Οι συμμετοχές του poll

1. James Bond

Με όπλο τη γοητεία του και άδεια να σκοτώνει, ο βρετανός πράκτορας έχει γράψει ιστορία από το 1953 που τον δημιούργησε ο Ian Fleming. Κάθε ταινία είναι και μια σειρά από νέες περιπέτειες στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότητας. Σίγουρα περιλαμβάνουν πανέμορφες γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα, έξυπνα gadgets, πολλά Martini (shaken, not stirred. Όλα κι όλα!) κι ακόμα περισσότερο κίνδυνο. Πως να μην είναι το είδωλο κάθε άντρα λοιπόν;

Μυστικός πράκτορας - James Bond
James Bond

2. Ethan Hunt

Καμία αποστολή δεν είναι επικίνδυνη για τον Ethan Hunt και τον Tom Cruise μπίτσεζζζζ. Από το 1996, στις ταινίες του Mission Impossible έχουμε δει τον πρωταγωνιστή κυριολεκτικά να κάνει τα πάντα σαν να είναι περισσότερο adrenaline junkie παρά μυστικός πράκτορας. Έχει καθιερωθεί δικαίως ως μία τίμια επιλογή για όποιον θέλει να δει ταινία δράσης και σαφώς η καλύτερη επιλογή σε περίπτωση που χρειάζεσαι κάποιον να αφοπλίσει πυρηνική βόμβα με οδοντογλυφίδα, 2-3 δευτερόλεπτα πριν εκραγεί. Στα bonus όμως να αναφέρουμε και το πραγματικό adrenaline junkie, τον Tom Cruise, που ακόμα και τώρα, στα 56 του χρόνια, εκτελεί μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές!

Μυστικός πράκτορας - Ethan Hunt
Ethan Hunt

3. Austin Powers

Yeah baby! Ποιος είπε ότι οι μυστικοί πράκτορες πρέπει να είναι σοβαροί; Ο Austin Powers είναι σεξουλιάρης (όπως όφειλε να είναι κάθε Άγγλος των 60s που σέβεται τον εαυτό του) και cool, επηρεασμένος full από την pop κουλτούρα της κάθε εποχής. Αναιρεί στα ίσα και με μπόλικη αναίδεια τα κλισέ και κράζει κατάμουτρα τους πράκτορες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στην οθόνη. Βρίσκεται μονίμως σε κόντρα με τον πολύ κακό Dr. Evil του οποίου τα διαβολικά σχέδια και αποτρέπει σε κάθε ταινία!

Μυστικός πράκτορας - Austin Powers
Austin Powers

4. Jason Bourne

Ποιος ήξερε ότι ο Jason Bourne υπάρχει ως χαρακτήρας από το 1980; Κι όμως, παρά το γεγονός ότι εμείς τον γνωρίσαμε το 2002 από την ταινία με τον Matt Damon, ο ήρωας είχε εμφανιστεί τόσο σε βιβλίο όσο και σε προγενέστερη ταινία το 1988, μάλλον όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία. Εδώ το story είναι λίγο πιο προσωπικό, δεν έχει να κάνει τόσο με αποστολές για το καλό της πατρίδας. O Jason έχει τα skills και πλέον τα χρησιμοποιεί για να ανακαλύψει την προσωπική του αλήθεια.

Μυστικός πράκτορας - Jason Bourne
Jason Bourne

5. Θου – Βου

Ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερα του, με τον Θανάση Βέγγο κυριολεκτικά να τα σπάει στο ρόλο του επίδοξου πράκτορα. Ο Θου Βου είδε τον James Bond και αποφάσισε να του μοιάσει ή τουλάχιστον προσπαθεί. Με αυτή την προσπάθεια προέκυψαν υπέροχες ταινίες γεμάτες ατάκες και γέλιο χωρίς καν να χρειάζεται κάποια υπαρκτή απειλή την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο πράκτωρ 000.

Θου – Βου
Θου – Βου

6. Johnny English

Ο Mr. Bean έπαθε James Bond και μας χάρισε έναν wanna be πράκτορα. Με τον Rowan Atkinson στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο πράκτορας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από γαμάτος! Προφανώς και είναι παρωδία του James Bond και προφανώς τα σπάει. Ταυτιζόμαστε λίγο περισσότερο με τον γκαφατζή αλλά φιλότιμο Johnny!

Johnny English
Johnny English

Απάντησες σε αυτά τα quiz;