Μύκονος ή Σαντορίνη

Μύκονος ή Σαντορίνη; Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;

Για το Βαγγέλη Γερμανό, Μύκονος και Σαντορίνη ήταν δύο στάσεις στο ίδιο ταξίδι αλλά πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει. Αφενός δεν είναι και ότι πιο εύκολο να βρεις budget και για τους δύο προορισμούς. Αφετέρου, τα δύο νησιά προσφέρουν τόσο διαφορετικά πράγματα στους επισκέπτες που δύσκολα θα σου αρέσουν και τα δύο.

Ναι, έχουμε την “πολυτέλεια” να έχουμε και τις δύο νησάρες δίπλα μας. Μπορεί να μην πάμε το ίδιο καλοκαίρι και στα δύο νησιά. Ίσως πάλι, το επόμενο καλοκαίρι να επιλέξουμε το Ιόνιο για ταξίδι. Έχουμε πάντα όμως την ευκαιρία να επισκεφτούμε το άλλο όποτε το αποφασίσουμε. 

Το βασικό ερώτημα παραμένει: Μύκονος ή Σαντορίνη; 

Μύκονος 

Η Μύκονος πήρε το όνομά της από τον ήρωα Μύκονο, γιο της Ρυώς και του Αινίου.  Αποικήθηκε αρχικά από τους Αιγύπτιους, τους Ικάριους, τους Φοίνικες και τους Κρητικούς και στη συνέχεια τον 9 αιώνα π.Χ. από τους Ίωνες.

Το νησί των ανέμων είναι από τα πρώτα ελληνικά νησιά που κατάλαβε τη δύναμη του τουρισμού. Η Μύκονος υποδέχεται επισκέπτες από την δεκαετία του ‘60. Η νυχτερινή της ζωή κοντράρει στα ίσα ευρωπαϊκές πόλεις και όχι μόνο. 

Μύκονος

Πρίγκιπες, βασιλιάδες, καλλιτέχνες, celebrities και ανθυποcelebrities από όλες τις γωνιές του πλανήτη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο κυκλαδονήσι για να κάψουν (κυριολεκτικά) τα ρημάδια τα λεφτά τους. Ο πλούτος και η επίδειξη του είναι στοιχειώδες προαπαιτούμενο για να μπορέσει κάποιος να επισκεφτεί το νησί την καλοκαιρινή σεζόν.

Πέρα από τη γκλαμουράτη του πλευρά, οι υπέροχες παραλίες, οι γραφικοί ανεμόμυλοι και παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική συνιστούν ένα περιβάλλον που δύσκολα του αντιστέκεται κάποιος.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη αποτελεί ταξίδι ζωής για επισκέπτες σε όλο τον πλανήτη. Ο ένας από τους πλέον τουριστικούς της Ελλάδας βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων.

Το διάσημο νησί ουσιαστικά είναι ένα από τα απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Το 1613 π.Χ. το κεντρικό της τμήμα ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου με αποτέλεσμα το σχηματισμό της γνωστής σε όλους μας καλδέρας.

Σαντορίνη

Μετά την έκρηξη, ο πρώτος που αποίκησε το νησί ήταν ο Σπαρτιάτης Θήρας από τον οποίο πήρε και το όνομα τους. Ωστόσο στη σημερινή εποχή έχει επικρατήσει, έστω και άτυπα, η φράγκικη ονομασία του – Σάντα Ιρίνα ή αλλιώς… Σαντορίνη! 

Το νησί έχει πολλά περισσότερα πέρα από το ηλιοβασίλεμα – σήμα κατατεθέν. Η άγρια ομορφιά του τοπίου, τα οινοποιεία του νησιού,η Μινωϊκή Πολιτεία στο Ακρωτήρι και το Βενετσιάνικο Κάστρο «Καστέλλι» είναι μόλις λίγα από τα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τη Σαντορίνη ιδανικό προορισμό για κάποιον.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; 

26
Μύκονος ή Σαντορινή;